Skip to main content
Informații Utile

STIMULAREA OVARIANĂ

| Gabriela Lupu |

Pentru stimularea ovariană este necesar ca orice femeie să efectueze un tratament. Combinația de medicamente, dozele și felul tratamentului se individualizează și adaptează în funcție de rezultatele clinice și de laborator ale fiecărui cuplu, în scopul producerii de cât mai multe ovule.

Ovulele astfel obținute vor fi fecundate cu sperma soțului/partenerului și o parte din embrioni vor fi transferați în uterul pacientei (numărul se stabilește de comun acord cu cuplul), iar restul embrionilor, daca sunt, se îngheață în azot lichid (crioprezervare) și se folosesc de către cuplu la tratamentele ulterioare.

Stimulare ovariana

Monitorizarea numărului de ovulelor și a dezvoltării acestora în decursul tratamentului se face prin ecografia transvaginală a ovarelor și prin dozări hormonale din sânge. Pe baza datelor obținute se determină momentul exact de recoltare a ovulelor.

Centrul de Reproducere Asistată încearcă pe cât posibil să simplifice urmărirea ciclului de tratament și să reducă la minimum impedimentele pe care aceasta o are asupra activității de zi cu zi a cuplului. De aceea, pentru cuplurile din afara Brașovului este posibil ca o parte a tratamentului privind stimularea ovariană să se facă în localitățile de domiciliu de către medicul ginecolog sau alt cadru medical specializat și să vină la Centrul de Reproducere Asistată doar pentru recoltarea de ovule și transferul de embrioni.

Începerea unui ciclu de tratament nu se soldează întotdeauna cu obținerea de ovule posibil de recoltat deoarece există foarte multe motive (care țin de genetică, hormoni, etc. sau de acțiunea tratamentului medicamentos) ce împiedică maturarea foliculilor ovarieni. Toate aceste cauze vor fi explicate cuplului de către personalul competent al centrului.


Alte articole

| Gabriela Lupu |

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul…

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul…

| Gabriela Lupu |

Primavara se lasa asteptata, dar vestile bune continua la Vivamed.

Echipei noastre se alatura dl dr. Aldea Adrian, medic specialist urolog.

| Gabriela Lupu |
Doresti sa devii mama sau esti insarcinata, dar ai o afectiune neurologica? Prezinti simptome neurologice sau ai o afectiune neurologica diagnosticata si doresti un consult de specialitate complet, intr-un mediu empatic si primitor?