Skip to main content
Informații Utile

ȘANSELE DUPA 40 DE ANI

| Gabriela Lupu |

  Care sunt șansele de a rămâne gravidă după 40 de ani?

🔹️Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 30% dintre femeile cu vârsta dupa 40 suferă de infertilitate.

🔹️A rămâne însărcinată după vârsta de 40 de ani este posibilă fără un tratament de fertilitate, dar este mai probabil că veți concepe mai greu odată ce veți ajunge la această vârstă.

🔹️După vârsta de 40 de ani, a rămâne însărcinată fără utilizarea tratamentelor de fertilitate este extrem de puțin probabilă.

🔹️Cercetările au arătat că tehnologia de reproducere umană asistată (RUA) este mai puțin eficientă după ce atingeți vârsta de 40 de ani, iar rata continuă să scadă pe măsură ce înaintați în vârsta.

🔹️Dacă aveți peste 40 de ani și doriți să rămâneți însărcinată, există mai multe de luat în considerare decât concepția: sarcina, nașterea și recuperarea postpartum vin toate cu provocări și riscuri unice.

🔹️Riscul sindromului Down crește odată cu vârsta maternă și trebuie luată în considerarea testul numit amniocenteză, procedură mult mai sigură care prezintă mulți alți factori, în afară de vârstă, care determină dacă o sarcină considerată cu risc ridicat.

🔹️După vârsta de 40 de ani vă poate crește riscul de: nașterea prin cezariană, diabet gestațional, hipertensiune arterială, preeclampsie, travaliu prematur, ș.a.

🔹️Pentru femeile cu vârsta după 40 de ani, rata avortului spontan este de 53% , totuși rețineți că, deși este adevărat că peste un sfert din sarcinile la femeile de la vârsta de 40 de ani în sus se termină cu avort spontan, majoritatea nu.

🔹️În timp ce a avea un copil când sunteți mai în vârsta vine cu provocări, există și câteva avantaje unice pentru a fi părinte mai târziu în viață:

– s-ar putea să fiți mai pregătiți emoțional;

– a fi mai în vârstă nu echivalează întotdeauna cu maturitatea, dar mulți oameni se simt mai stabili emoțional în acest moment din viața lor;

– sunteți mai susținuti, mai puternici, iar emoțional, veți fi mai bine pregătiți pentru urcușurile și coborâșurile sarcinii, nașterii și creșterii copiilor;

– s-ar putea să aveți mai multă stabilitate financiară;

– s-ar putea să fiți mai pregătiți să vă concentrați asupra familiei, pentru că deja ați bifat o mulțime de obiective, de la educație și carieră, la călătorii, o posibilă casă, ș.a.

🔹️Întâlnirea cu medicul specialist, este foarte importantă, deoarece acesta este cel care se poată asigura că, corpul dvs. este pregătit pentru sarcină.

🔹️O serie de probleme de sănătate pot fi identificate și tratate în mod adecvat, cum ar fi obezitatea, diabetul, hipertensiunea arterială, depresia, sindromul ovarului polichistic, endometrioza, bolile cu transmitere sexualăși alte probleme potențiale de fertilitate.

🔹️Medicul dvs. vă poate recomanda, de asemenea, o dietă și un plan de exerciții fizice, pentru că, a fi nesănătos vă poate crește riscul de a experimenta complicații în timpul și după sarcină.

🔹️Un medic nu poate face magie, acesta nu are cum să schimbe natura sau vârsta ovarelor, și astfel cu cât trece vremea, obținerea unei sarcini devine mai dificilă, dar vă poate pune un diagnostic corect și vă poate informa corect despre ceea ce trebuie făcut.

🔹️Puteți să ne contactați telefonic sau prin e-mail pentru programare sau informații suplimentare. 


Alte articole

| Gabriela Lupu |

PROCESUL CONCEPȚIEI

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul…

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul…

| Gabriela Lupu |

DR. ALDEA ADRIAN – MEDIC SPECIALIST UROLOGIE

Primavara se lasa asteptata, dar vestile bune continua la Vivamed.

Echipei noastre se alatura dl dr. Aldea Adrian, medic specialist urolog.

| Gabriela Lupu |

DR. MONICA MOARCAS – MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE

Doresti sa devii mama sau esti insarcinata, dar ai o afectiune neurologica? Prezinti simptome neurologice sau ai o afectiune neurologica diagnosticata si doresti un consult de specialitate complet, intr-un mediu empatic si primitor?