Se poate că infertilitatea să vă fi dejucat viața, asta pentru că este emoțională și fizic epuizantă, este intr-adevar o provocare a dumneavoastră.
Studiile au constatat că stresul emoțional al femeilor în fața infertilității este similar cu cel al cancerului și al pacienților cardiaci.
Lupta devine una emoțională și deși pare comună, nu trebuie ignorată. Asta însă nu înseamnă că nu există o cale și / sau nici că ar trebui să vă resemnati.
Iată o listă cu semne si / sau provocări ale stărilor legate de infertilitate, depresie si / sau anxietate:
Pe măsură ce treceți prin acestea, luați în considerare ca deja pot fi luptele dumneavoastră.
Există mai tot timpul gândul – „Cum să nu mă gândesc mereu la infertilitate?”, în special daca aveți stabilit diagnosticul de către un medic specialist, în urma tratamentelor, dacă mergeți la ecografie, și nu este deloc surprinzător faptul că gândurile dvs. se vor concentra frecvent pe această temă.
Vă veți lupta pentru a găsi lucruri despre alte subiecte care să le vorbiți cu partenerul (sau cu prietenii), familia, pe lângă infertilitate!
Când încercați să vă concentrați sau să vă bucurați de alte părți ale vieții, simțiți că infertilitatea reușește întotdeauna să se strecoare și să vă rupă concentrarea?
Să fim clari: vina este o emoție care trebuie limitată la cei care au făcut cu bună știință ceva greșit.
Vina nu ar trebui să meargă împreună cu o boală medicală, cu infertilitatea:
– pentru că nu ați început mai devreme
– pentru că nu ați găsit partenerul potrivit
– pentru că nu v-ați crioprezervat ovocitele…
– pentru că ați descoperit o infecție cu transmitere sexuală care a condus la problemele de fertilitate actuale, etc.
Va faceți griji că oamenii vă vor iubi mai puțin (sau deloc) dacă știu că sunteți infertilă?
Vă confruntați cu situații care vă trezesc sentimente de inutilitate și rușine?
Tristețea este o reacție normală la evenimente nefericite. Este normal să apară lacrimi atunci când un tratament nu reușește, sau un test de fertilitate vine cu rezultate proaste sau un test de sarcină este negativ.
Cu toate acestea, veți găsi zilele dumneavoastră ca fiind unele mai gri, iar în altele în care va răsari soarele.
Cercetările arată că sunt mai predispuse în lupta cu depresia cuplurile infertile!
Depresia fiind definită ca o tristețe de care nu puteți „scăpa”, și care durează perioade lungi de timp, interferând cu viața de zi cu zi.
Gândurile neconstructive asupra infertilității vă poate bloca percepția vieții.
Evitarea femeilor însărcinate, a petrecerilor de botez, petreceri pentru copii, s.a., este 100% normală atunci când se face față infertilității. Într-o anumită măsură evitarea acestora poate fi chiar o formă de bună îngrijire de sine.
Totuși, evitând prietenii și familia în cele mai multe cazuri, prin decizia de a rămâne acasă și departe de întâlnirile sociale pe care le-ați savurat odată, vă va face să vă simțiți singuri, cu sentimente de izolare.
Infertilitatea poate genera si o stare de nervozitate, uneori acestea sunt de așteptat. Există acea stare nervoasă și agitată în ceea ce privește testele de fertilitate viitoare (în special cele invazive), așteptarea rezultatelor și / sau îngrijorarea cu privire la efectele secundare, la rezultatele tratamentului.
Atât anxietatea cât și stările negative pot duce la frustrare, precum și la pierderea răbdării, apoi chiar la furie.
Unele medicamente pentru fertilitate pot cauza probleme de concentrare. Există posibilitatea să descoperiți că a nu vă puteți concentra pe munca dvs., nici măcar nu vă puteți concentra pe activități plăcute, etc., asta pe lângă faptul că infertilitatea pune o presiune extraordinară asupra unui cuplu.
Unele cupluri se apropie, în timp ce altele simt că se îndepărtează.
Stresul financiar al infertilității poate interveni, de asemenea, între cupluri.
Vă veți găsi poate în contradicție cu deciziile privind tratamentul fertilității.
Sa nu vă cufundați în probleme fără să cereți ajutor de la medicul dumneavoastră specialist.
Să nu va cufundați poate în obiceiul nesănătos de a mânca pentru a vă amăgi emoțiile, intervenind apoi sentimentul de vinovație că manâncati atât de mult! Adesea, atunci când cineva mănâncă să amorțească sentimente dificile, persoana se simte mai rău – și nu mai bine – după ce se complac.
Alternativ, alte persoane iși pierd apetitul în momente de stres extrem.
Modificările în stilul dumneavoastră de alimentație, precum și modificările în greutate, pot fi semne de depresie.
Depresia și anxietatea pot interfera și cu somnul. De reținut totuși și că unele medicamente pentru fertilitate pot interfera cu programul de somn. Discutați cu medicul dumneavoastră specialist despre orice aspect privind tratamentul dumneavoastră si nu permiteți ca infertilitatea să vă preia viața!
Majoritatea dintre dumneavoastră consideră fertilitatea o stare de normalitate și infertilitatea o boala, dar cu informații cât mai corecte și sprijin de la specialiști, o gândire pozitivă, în multe din cazuri vor avea un rezultat de succes.
Alte articole
PROCESUL CONCEPȚIEI
DR. ALDEA ADRIAN – MEDIC SPECIALIST UROLOGIE
DR. MONICA MOARCAS – MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE
Alte articole

PROCESUL CONCEPȚIEI
Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul…
Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul…

DR. ALDEA ADRIAN – MEDIC SPECIALIST UROLOGIE
Primavara se lasa asteptata, dar vestile bune continua la Vivamed.
Echipei noastre se alatura dl dr. Aldea Adrian, medic specialist urolog.
