Skip to main content
Informații Utile

PĂSTRAREA EMBRIONILOR PRIN CONGELARE

| Gabriela Lupu |

Păstrarea embrionilor prin congelare (crioprezervare) este posibilă în centrul nostru de Reproducere Asistată și ne va permite să îi folosim în viitor pe cei care sunt în surplus. Sperăm ca în acest mod să crească procentul de sarcini dintr-un singur ciclu de tratament, posibilitate ce permite femeii să efectueze un transfer repetat de embrioni cu minimum de efort din punct de vedere economic și sentimental, printr-o singură stimulare ovariană.

Astfel, când se recoltează mai multe ovule și se fecundează mai mult de 4 din ele, embrionii în surplus pot fi congelați (crioprezervați).

Congelarea embrionilor

Aceștia se pot păstra pentru transferul de embrioni în viitor, pacienta nemaitrebuind să suporte impactul medicamentos al unei stimulări ovariene.

În cazul obținerii unei sarcini la prima încercare și a nașterii unui copil, cuplul poate avea și alți copii printr-un transfer de embrioni crioprezervați ulterior.

Embrionul uman se congelează cu succes fie în faza de zigot (pronucleu), fie după diviziunea celulară.

Embrionii se păstrează în azot lichid la temperatura de -196˚C și rămân nealterați un interval foarte mare de timp. Tehnologia modernă permite ca 80% din embrionii crioprezervați să supraviețuiască după dezghețare.

Șansele de reușită după transferul de embrioni congelați sunt aceleași ca și cele după transferul de embrioni proaspeți.

Studiile recente efectuate pe plan internațional nu raportează procente crescute de anomalii embrionare după dezghețare față de fertilizarea in vitro sau concepție naturală.


Alte articole

| Gabriela Lupu |

PROCESUL CONCEPȚIEI

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul…

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul…

| Gabriela Lupu |

DR. ALDEA ADRIAN – MEDIC SPECIALIST UROLOGIE

Primavara se lasa asteptata, dar vestile bune continua la Vivamed.

Echipei noastre se alatura dl dr. Aldea Adrian, medic specialist urolog.

| Gabriela Lupu |

DR. MONICA MOARCAS – MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE

Doresti sa devii mama sau esti insarcinata, dar ai o afectiune neurologica? Prezinti simptome neurologice sau ai o afectiune neurologica diagnosticata si doresti un consult de specialitate complet, intr-un mediu empatic si primitor?