Skip to main content
Informații Utile

ASCULTĂ, ÎNTREABĂ, ACȚIONEAZĂ

| Gabriela Lupu |

Fiecare zi este pentru mine o nouă provocare cu noi povești de viață, diferite emoțional. Fiecare moment îmi ridică un semn de întrebare: „Ce trebuie să mai fac, pentru ca oamenii să asculte?” Lumea din jurul meu este foarte ocupată de job-uri, ieșiri în weekend, concedii, prosperitate, aud discuții despre orice, de la masa alăturată, dar nimeni nu vorbește despre fertilitate. Visul de a avea un copil, la un anumit dat, îți arată ca o proiecție îndepărtată, încă nerealistă… pentru că în TO DO listul de la începutul anului nu apare.

Timpul trece, iar proiecția îți devine din ce în ce mai clară, dar tot mai clar încep să îți fie și faptul că „lucrurile” nu se întâmplă, ce îți părea ușor, gustul acestui succes pe care îl simțeai, dar nu îl cunoșteai, se transformă, devine din ce în ce mai amar. Nu ești singura care simte acest lucru, pentru că multe cupluri sau indivizi suferă în tăcere pentru că încearcă fără succes să conceapă un copil. Acest lucru s-a întâmplat pentru că nu au avut pe cine asculta la un anumit moment.

Azi îți spun, iar sper ca tu să asculți, infertilitatea există, ea este o afecțiune medicală pe care dacă nu o tratezi devine cronică. Azi te provoc să depășești toate probleme clinice ale ei, pentru că eu sunt aici să le tratez, înțelege ce înseamnă amânarea ascultării din punct de vedere emoțional. Timpul este cel care aduce cele mai mari nejunsuri în acest caz și combinat cu ceva ce nu mai funcționeză așa cum trebuie, formeză acel context pe care îl vei pronunța: infertilitate.

Am pornit pe un drum lung și anevois, un drum care duce la transformarea modului în care se vede infertilitatea, un drum care elimină barierele oricărui cuplu de a a-și construi o familie. Te întrebi, privind din afară, care sunt barierele? Prima starea emoțională pe care o simți din primul moment și cu care te vei lupta, înaite de costuri, servicii, asigurări.

Cum arată drumul meu?

Presărat cu întâlniri pentru tine, care cresc gradul de conștientizare și educare în privința infertilității. Vreau să te fac să mă asculți, pentru că este primul pas pe care este bine să-l faci pentru tine.

Dacă tu și partenerul tău doriți să va întemeiați o famile, iar relația voastră durează de un timp, asigurați-vă că toate aspectele ce țin de fertilitatea voastră sunt corespunzătoare.

Primul pas pentru viitorul tău este să acționezi, să întrebi și să asculți!

Stai cu noi, urmarește-ne și vei afla când poți întreba și asculta, pentru ca mai apoi să acționezi.
Dr. Gabriela Lupu, medic primar OG, supraspecializat în reproducere umană asistată, Vivamed Brașov


Alte articole

| Gabriela Lupu |

PROCESUL CONCEPȚIEI

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul…

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul…

| Gabriela Lupu |

DR. ALDEA ADRIAN – MEDIC SPECIALIST UROLOGIE

Primavara se lasa asteptata, dar vestile bune continua la Vivamed.

Echipei noastre se alatura dl dr. Aldea Adrian, medic specialist urolog.

| Gabriela Lupu |

DR. MONICA MOARCAS – MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE

Doresti sa devii mama sau esti insarcinata, dar ai o afectiune neurologica? Prezinti simptome neurologice sau ai o afectiune neurologica diagnosticata si doresti un consult de specialitate complet, intr-un mediu empatic si primitor?